Home Secret Γιατί….?

Γιατί….?

by Βασίλης Ζιώγας
236 views

Τελικά ούτε η πανδημία που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον πλανήτη τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε να αλλάξει το μίσος που καλλιεργείται τις δύο τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες ανάμεσα σε ανατολή και δύση, βορά και νότο, ΝΑΤΟ και ανατολικές χώρες, μουσουλμάνους και χριστιανούς, αριστερούς και δεξιούς και πάει λέγοντας…

Δεν μπορώ πλέον να κατανοήσω γιατί θα πρέπει να μας χωρίζουν απαραίτητα τόσα πολλά ενώ υπάρχουν πολύ περισσότερα να μας ενώνουν. Τι έφταιξε τελικά και αλλάξαμε τόσο πολύ σαν άνθρωποι τα τελευταία χρόνια ? Οργανωμένα κυκλώματα προώθησης καταναλωτισμού και μόνο, η αυξανόμενη υποβάθμιση της όποιας παιδείας έχει απομείνει, το θρησκευτικό μίσος, η απληστία, ή διαφθορά, η ατιμωρησία, η τεράστια έλλειψη πραγματικών ηγετών και ανθρώπων του πνεύματος, ο εγωισμός ή μήπως ο φόβος ??

Πιστεύω πλέον ότι φοβόμαστε τόσο πολύ όσο ποτέ ξανά στην ιστορία του ανθρώπου. Φοβόμαστε πλέον τα πάντα, τους γύρω μας, το γείτονα, το συνεργάτη, το κράτος, τους ξένους, τους αλλόθρησκους, τις αρρώστιες, την ανασφάλεια, την ανεργία, τους αριστερούς, τους εθνικιστές, τον ίδιο μας τον εαυτό ! Οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας το εκλαμβάνουμε πρωτίστως καχύποπτα, επικριτικά και κακοπροαίρετα και μετά οτιδήποτε άλλο..

Και στον αντίποδα… σιγή !! Τόσο εκκωφαντική που τρομάζεις ! Τα υποτιθέμενα μέσα ενημέρωσης και τα social media τόσο βαθιά χειραγωγούμενα πλέον, που το καταλαβαίνει και μικρό παιδί ! Ψέματα, ανακρίβειες, προβολή και μόνο σε ότι μας διχάζει, σε ότι μας χωρίζει και σχεδόν παντελής απόκρυψη εκείνων των ωραίων πραγμάτων που ακόμα συμβαίνουν, που μας δίνουν ελπίδα και χαρά σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στην τεχνολογία, τον πολιτισμό, τις τέχνες στην καθημερινότητα και όχι μόνο.

Ενδεχομένως να είναι αυτή η φυσική μας πορεία στο βάθος των αιώνων και γι’ αυτό το λόγο έχουμε κάνει reset στην ιστορία μας σαν είδος αρκετές φορές. Λυπάμαι που το λέω αλλά σύντομα από ότι διαφαίνεται θα είμαστε και πάλι αντιμέτωποι με ένα τέτοιο reset… μόνο που αυτή τη φορά έχουμε αναπτύξει απίστευτες ικανότητες, τέτοιες που ίσως να μην μπορέσουμε τελικά να ανακάμψουμε από αυτό.

Σκέψεις απλές με αφορμή τα όσα γίνονται στην Ουκρανία και την ανακοίνωση πριν από λίγο για την ενεργοποίηση των πυρηνικών από τη Ρωσία. Τα λάθη είναι πολλαπλά και δυστυχώς συμβαίνουν χρόνια τώρα και σίγουρα δεν έχουν μια παράταξη, δεν αφορούν μονάχα ένα έθνος ούτε έναν συνασπισμό ή μια θρησκεία. Αν δεν αλλάξουμε μέσα μας θα ζήσουμε απλά αυτό που μας αξίζει !

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »