Home Secret Το πετρέλαιο πέφτει, ο χρυσός ανεβαίνει… Ένα ζοφερό μέλλον έφτασε..!

Το πετρέλαιο πέφτει, ο χρυσός ανεβαίνει… Ένα ζοφερό μέλλον έφτασε..!

by Βασίλης Ζιώγας
583 views

Ο μηδενισμός της αξίας του Αμερικανικού πετρελαίου το οποίο έπιασε για πρώτη φορά στην ιστορία αρνητικές τιμές εφόσον έφτασε στα -36 δολάρια το βαρέλι…. σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση της αξίας του χρυσού, αποτελεί προπομπό δυσοίωνων εξελίξεων παγκοσμίως !

Με πολύ απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι τα χαρτονομίσματα συμπεριλαμβανομένου και του δολαρίου αποτελούν σταδιακά κουρελόχαρτα… με μηδενική αξία. Η όλη κατάσταση μοιάζει εξαιρετικά με το παγκόσμιο κραχ του 1929 και εναπόκειται στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα να δράσει με τόλμη και να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, αν θέλουμε να αποφύγουμε μια γενικευμένη φτωχοποίηση των πληθυσμών !

Η τιμή του πετρελαίου έπεσε και θα παραμείνει χαμηλά εφόσον ο πλανήτης σταμάτησε να “κινείται”, δεν υπάρχει ζήτηση σε συνδυασμό με παγκόσμια υπερπροσφορά αποθεμάτων. Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοια κρίση παγκοσμίως και απ’ ότι δείχνουν μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις των κρατών, ουδέποτε υπήρξε σχεδιασμός αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Απεναντίας για μια ακόμη φορά αυτό το οποίο κάνουμε είναι να εξαπολύουμε κατηγορίες εκατέρωθεν για το ποιος φταίει αδυνατώντας να αντιδράσουμε συλλογικά !

Η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται  με το χειρότερο δυνατό σενάριο, σε μια εποχή που ο ατομικισμός καλπάζει σε σχέση με το παρελθόν οπότε δικαιολογημένα οι οίκοι αξιολόγησης, οι διεθνείς αναλυτές και οι περίφημες αγορές.., διαμηνύουν τον επερχόμενο οικονομικό Αρμαγεδδώνα και όχι μόνο..!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει θέσει τον πλανήτη σε παγκόσμιο συναγερμό μιλώντας για χειρότερες καταστάσεις σε σχέση με το 1929. Αρκεί και μόνο να αναφερθεί ότι στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, των Ηνωμένων Πολιτειών, μόλις μέσα σε 3 εβδομάδες οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν στα 22 εκατομμύρια, ενώ ο Ντόναλντ Τράμπ ανακοίνωσε την αναστολή μετανάστευσης προς την Αμερική με σκοπό να ελέγξει τα εσωτερικά κόμματα ανεργίας !

Τα χρηματιστήρια καταρρέουν διεθνώς και ουδείς γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος την επόμενη μέρα και κυρίως ποια θα είναι τελικά η επόμενη μέρα… Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν δυστυχώς τα όσα λέγονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί επερχόμενου τέλους της κρίσης, μη γνωρίζοντας πως χειραγωγούνται υποχρεωτικά από τις κυβερνήσεις τους διότι διαφορετικά θα είχε επέλθει ήδη το χάος….

Να θυμάστε πως δεν υπάρχει κανένα μαγικό κουμπί restart στον πλανήτη όπως αυτό του υπολογιστή σας.., και πως την επόμενη μέρα όποτε αυτή έρθει, θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να έχουμε αναθεωρήσει πλήρως το πώς βλέπουμε τη ζωή, τις σχέσεις μας, τα εργασιακά μας, την εκπαίδευση, τη συμπεριφορά μας το ίδιο μας το μέλλον. Να εστιάσουμε σε πράγματα διαχρονικά και υπαρκτά γιατί αποδεικνύεται περίτρανα πλέον η το πόσο τεράστια είναι η φούσκα μέσα στην οποία ζούμε και πόσο μεγάλο μπάμ έκανε !!

 

Βασίλης Ζιώγας

Μηχανικός Η/Υ & Δικτύων

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »