Home Ελλάδα H Τeamviewer άνοιξε κέντρο καινοτομίας στα Ιωάννινα..!

H Τeamviewer άνοιξε κέντρο καινοτομίας στα Ιωάννινα..!

by Βασίλης Ζιώγας
540 views

Και επίσημα η Τeamviewer έκανε πρεμιέρα στα Γιάννινα. Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Θανάση Κυριαζή και όλων των τοπικών φορέων έγιναν τα εγκαίνια στα γραφεία της, στην Λεωφόρο Δωδώνης. Τα γραφεία έχουν ήδη στελεχωθεί και στόχος είναι ο αριθμός των εργαζομένων, στο σύνολό του επιστημονικό προσωπικό, να φτάσει τους 150. Η τελετή των εγκαινίων ήταν εντελώς διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει καθώς τα στελέχη της εταιρίας προτίμησαν να απαντήσουν σε πολλές ερωτήσεις και να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες.

Όπως επισημαίνει στο σχετικό ρεπορτάζ o ιστότοπος epiruspost.gr, η πρόταση για την εγκατάσταση της Τeamviewer στα Γιάννινα έγινε από την P&I που πρώτη άνοιξε τον δρόμο το 2017. Ίσως τότε κανένας να μην μπορούσε να φανταστεί ότι τα Γιάννινα μπορούν να μετατραπούν σε κέντρο καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας όμως σήμερα κάτι τέτοιο γίνεται πραγματικότητα καθώς έτοιμη να επενδύσει στην περιοχή είναι και τρίτη γερμανική εταιρία.

Το ανθρώπινο δυναμικό που συναντούν δε στην περιοχή και το υψηλό επίπεδο των πτυχιούχων πληροφορικής αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τις ξένες εταιρίες και την επιλογή τους να βρεθούν στα Γιάννινα!

Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Γερμανικού κολοσσού που βρέθηκαν στα Γιάννινα, Stefan Gaiser και Philipp Deutscher αναφέρθηκαν κυρίως στα προϊόντα της εταιρίας αλλά και στην στήριξη που είχαν από όλες τις τοπικές αρχές της περιοχής. Σημειώνεται δε ότι η επένδυση της εταιρίας ολοκληρώθηκε σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών!

Για τους ίδιους σημαντικό είναι οι νέοι να θέλουν να δουλέψουν σε μία εταιρία με διεθνή εμβέλεια που όμως θα βρίσκεται στον τόπο τους. Παράλληλα παρουσίασαν το έργο της εταιρίας και την στρατηγική ανάπτυξης στα Γιάννινα που προβλέπει την αύξηση των εργαζομένων εντός του έτους στους πενήντα και σε αμέσως επόμενο πλάνο να φτάσει τους 150 ίσως και παραπάνω.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ευχήθηκε τα Γιάννινα να γίνουν πόλη πρωταθλήτρια στην τεχνολογία και χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός της επένδυσης καθώς η χώρα μετά από χρόνια στασιμότητας γυρίζει σελίδα.

 

Ειδική μνεία στο υψηλό ακαδημιακό και ερευνητικό επίπεδο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έκανε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Θανάσης Κυριαζής και τόνισε την ιδιαίτερη αξία που έχει μία τέτοια επένδυση για την ελληνική περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Κέντρου Υψηλής Τεχνολογίας, με στόχο να προσελκύσει κι άλλες ξένες εταιρίες στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός ώστε τα Γιάννινα να αποτελέσουν πόλη της καινοτομίας, εξέφρασε την ελπίδα τα βήματα της TeamViewer να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες και τόνισε την ιδιαίτερη αξία που έχει για την περιοχή η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

 

Source: omadaalithias.gr

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »