Home ΝέαΕπίκαιρα Η κάνναβη βάζει “stop” στον καρκίνο..!!

Η κάνναβη βάζει “stop” στον καρκίνο..!!

by The Secret Greece
974 views

Οι ερευνητές εξέτασαν 100 προηγούμενες μελέτες και βρήκαν θετικές επιδράσεις της κάνναβης.

Η κάνναβη μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να καταπολεμήσει τον καρκίνο, σύμφωνα με επισκόπηση δεκάδων ερευνών. Οι επιστήμονες ζητούν νέες μελέτες για τον άνθρωπο μετά τα νέα ευρήματα για τις θετικές επιπτώσεις των χημικών ουσιών της κάνναβης στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Μελέτες δείχνουν ότι τα χημικά φυτοταναβινοειδή που βρίσκονται στην κάνναβη θα μπορούσαν να σταματήσουν τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, να εμποδίσουν την παροχή αίματος σε όγκους και να μειώσουν την ικανότητα του καρκίνου να επιζεί μετά τη χημειοθεραπεία. Η THC – η χημική ουσία που βρίσκεται μέσα στην κάνναβη – είναι πολύ πιθανό να είναι επωφελής, λένε οι ερευνητές.

Η νέα ανασκόπηση ερευνών αναγνωρίζει ότι η κάνναβη έχει «αντικαρκινικές επιδράσεις» και οι ερευνητές εξηγούν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες σε πραγματικούς ασθενείς για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα. Η μελέτη αυτή ήρθε στην επιφάνεια καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πλέον πολύ κοντά στη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μετά από χρόνια πιέσεων από τους πολίτες.

Μετά την ανασκόπηση 100 πρόσφατων μελετών, οι επιστήμονες του ιατρικού κέντρου του Πανεπιστημίου Rostock στη Γερμανία ισχυρίστηκαν ότι τα χημικά στην κάνναβη θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο. Οι ερευνητές λένε ότι φυτοανανοϊνοειδή – χημικά μέσα στο φυτό – πρέπει να εξερευνηθούν περισσότερο ως πηγή αντικαρκινικών οφελών. Την ώρα που η κανναβιδιόλη, ή η CBD, έχει κερδίσει την αναγνώριση ως νόμιμο εναλλακτικό φάρμακο στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ψυχοδραστική THC παραμένει εκτός νόμου.

Τα επίπεδα της THC – δηλαδή της τετραϋδροκανναβινόλης – είναι ο τρόπος μέτρησης της ισχύος του φαρμάκου. Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, η κάνναβη μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου, όπως τη ναυτία και την ζαλάδα, αλλά θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην άμεση καταπολέμηση της νόσου.

Ο συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Burkhard Hinz, δήλωσε: «Υπάρχει ακόμα ανάγκη για πρόσθετα αντικαρκινικά φάρμακα. Τα δεδομένα από τις μελέτες δείχνουν ότι τα κανναβινοειδή προκαλούν αντικαρκινικές επιδράσεις σε διάφορα επίπεδα εξέλιξης του καρκίνου. Χρειάζονται επειγόντως κλινικές μελέτες για να διερευνηθεί ο αντίκτυπος των κανναβινοειδών στην ανάπτυξη του καρκίνου και την πρόοδο στους ασθενείς».

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα κανναβινοειδή μπορούν να εμποδίσουν τα καρκινικά κύτταρα να διαχωριστούν και να εισβάλουν στον φυσιολογικό ιστό , αλλά και να εμποδίσουν την παροχή αίματος σε όγκους.

Οι ερευνητές λένε ότι τα φυτοκανναβινοειδή θα μπορούσαν να τονώσουν θετικά τον εγκέφαλο, το ανοσοποιητικό σύστημα και το ορμονικό σύστημα για να καταπολεμήσουν τους όγκους. Τα δεδομένα από προηγούμενες έρευνες δείχνουν επίσης ότι τα κανναβινοειδή μπορούν να επηρεάσουν και πιθανώς να ελέγξουν τον τρόπο με τον οποίο ο καρκίνος αναπτύσσει αντοχή στη χημειοθεραπεία.

Το γεγονός ότι οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει αποτελέσματα που έχουν επαναληφθεί σε ευρύ φάσμα μελετών δείχνει ότι η κάνναβη έχει μετρήσιμη επίδραση που μπορεί να επαναληφθεί, ανέφερε η μελέτη. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο British Journal of Pharmacology.

 

Βασίλειος Ζιώγας

 

 

Source: typosthes.gr

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »