Home Αρχαία Ελλάδα Το αρχαιότερο καλλυντικό προϊόν…!

Το αρχαιότερο καλλυντικό προϊόν…!

by The Secret Greece
0 comment 690 views

Το άνθος της απόλυτης ομορφιάς…Το τριαντάφυλλο ανήκει στο γένος “Rosa”. Η ονομασία του προέρχεται από το ελληνικό Ρόδο, που σημαίνει κόκκινο. Λέγεται ότι στην αρχή τα τριαντάφυλλα ήταν λευκά και πήραν το κόκκινο χρώμα τους από το αίμα της θεάς Αφροδίτης που πληγώθηκε στην προσπάθεια της να σώσει τον αγαπημένο της Άδωνη.

Το ρόδο συνδυάζει την απαλότητα με την τελειότητα και την μεγαλοπρέπεια. Την τρυφερότητα με τη δροσιά και την θέρμη. Το άνθος  που βάφτηκε με το αίμα μιας θεάς από την αρχαιότητα ως σήμερα είναι ένα σπουδαίο καλλυντικό και φάρμακο. Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζί όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες και να κατανοήσουμε γιατί ήταν τόσο σημαντικό για τους αρχαίους έλληνες.

Οι αρχαίοι έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως άρωμα και ίαμα για διάφορες παθήσεις κυρίως δερματικές, καθώς και στη μαγειρική. Μην ξεχνάμε ότι στο δέρμα μας πρέπει να βάζουμε ότι κατά βάση μπορούμε και να το φάμε.

Είναι ένα προϊόν κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες, οι ιδιότητες του είναι πολύ σημαντικές αφού καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα και ταυτόχρονα την τονώνει, την ενυδατώνει και την συσφίγγει  αφήνοντας το πρόσωπο να δείχνει λαμπερό και υγιές. Θεραπεύει την ακμή, βοηθάει τον δέρμα μετά από έκθεση στον ήλιο προσφέροντας ανακούφιση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά το ξύρισμα για να ηρεμήσει τις ερεθισμένες περιοχές. Είναι ήπιο ηρεμιστικό και αντικαταθλιπτικό, ανακουφίζει από το στρες και τον πονοκέφαλο, αρκεί να βάλλεται λίγο ροδόνερο στα χέρια σας και να κάνετε ελαφρύ μασάζ στο μέτωπο και τους κροτάφους. Οι ιδιότητες του όμως δεν σταματάνε στην εξωτερική χρήση, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε γευστικά ποτά και την μαγειρική. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά, τανίνες και απαραίτητες βιταμίνες όπως Α, C, D, Ε και Β3.

Μπορείτε να το βρείτε στο εμπόριο, αλλά είναι πολύ εύκολο και πολύ πιο οικονομικό να φτιάξετε το δικό σας.

Μια αρχαία ελληνική συνταγή για την παρασκευή ροδόνερου λέει:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα ροδοπέταλα που έχετε μαζέψει από τον κήπο.
  • Βάλτε τα ροδοπέταλα σε μία κατσαρόλα και προσθέστε αποσταγμένο νερό τόσο όσο να τα καλύψει.
  • Βάλτε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ζεστάνετε (όχι βράσιμο) για περίπου 1 ώρα.
  • Τα ροδοπέταλα θα μαλακώσουν και θα δείτε λάδι να ανεβαίνει στην επιφάνεια του νερού.
  • Αποσύρετε  την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το παρασκεύασμα να κρυώσει.
  • Στραγγίστε τα ροδοπέταλα και συλλέξτε το ροδόνερο σε γυάλινο μπουκαλάκι.

Επειδή είναι φυσικό προϊόν χωρίς συντηρητικά και χημικά καλό θα ήταν να φτιάχνεται μικρές ποσότητες γιατί δεν συντηρείτε για πολλές μέρες.

Ένα ακόμα μυστικό ομορφιάς και υγείας από την αρχαία Ελλάδα σας αποκαλύφθηκε !

Σε αναμονή  για το επόμενο….

 

 

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »